Skoda Enyaq blijkt succes

De productieteller van de Skoda Enyaq staat op 200.000.
Gert Verhoeven

Nummer 200.000 van de volledig elektrisch aangedreven Skoda Enyaq is gebouwd.  

Deze ruime SUV met elektro-aandrijving van huize Skoda kwam in de herfst van 2020 op de markt. Het betekende voor het merk meteen de eerste volwaardige gezinswagen met een 100 % elektrische aandrijving. Eerder had de constructeur al een compact batterijgevoed stadswagentje (CityGo iV), maar de Enyaq moest een iets groter alternatief bieden en dat is ook gelukt. Getuige daarvan: de productieteller staat vandaag op 200.000 exemplaren.

6 EV’s op komst

Dit succes is ook te danken aan de komst van een coupévariant van dit model met een schuin aflopende daklijn. Skoda voorziet – net als bij diverse andere modellen – verder een sportieve RS-afgeleide op basis van deze Enyaq. Voor 2024 plant de constructeur nog verbeteringen in de vorm van een efficiëntere elektromotor en een geoptimaliseerde laadfunctie. Daarbij wordt de batterij automatisch opgewarmd om tijdens het laadproces de interne weerstand te beperken. Door die ingreep stijgt het laaddebiet en kan de batterij in amper 30 minuten van 10 tot 80 % bijladen. 

Het jubileummodel is een witte Enyaq Coupé en Skoda koestert nog meer EV-plannen met de introductie van de compactere Elroq later dit jaar. Dat wordt een compactere, zuiver elektrische SUV die onder de Enyaq gepositioneerd zit. In de volgende jaren wil Skoda het EV-gamma verder verbreden tot 6 modellen. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content