Renault Captur krijgt stevige update

Alain De Jong

De vernieuwde Franse crossover pakt uit met een hertekend design en een betere uitrusting.

Renault spreekt van de ‘Nieuwe Captur’ maar eigenlijk gaat het om een facelift van de tweede generatie van de compacte crossover die in 2019 werd gelanceerd. Het eerste wat opvalt, is de hertekende en stoerdere voorpartij. Die is aangepast aan de typische styling van huisontwerper Gilles Vidal. Hij nam in 2020 de tekenpen bij Renault over van Laurens van den Acker.

Zo sluit de Captur weer nauw aan bij de recente generatie Renaultmodellen zoals de Scenic. De ingreep is geslaagd en werd doorgetrokken naar de achterkant van de wagen met ook nieuwe lichtblokken. Door deze aanpassingen krijgt de crossover een totale lengte van 4,23 meter.

Extra uitrusting

In het interieur onderging vooral het dashboard een aantal veranderingen met onder andere een groter digitaal instrumentenpaneel en de introductie van een nieuw OpenR Link-multimediasysteem met een 10,24” scherm. De Captur blijft even functioneel als zijn voorganger met een over 16 cm verschuifbare achterbank. Zo kan de bagageruimte variëren van 484 tot 616 liter en zelfs tot 1.596 liter wanneer de achterbank is neergeklapt. Verder werd ook de uitrusting ruimer en geactualiseerd, met onder andere een resem nieuwe veiligheidssystemen.

Onder de motorkap: geen verrassingen. Hier vinden we de drie bekende aandrijvingen: de 1.0 TCe van 90 pk, de mild-hybride 1.3 TCe van 160 pk en de 1.6 E-Tech Full Hybrid van 145 pk.

De productie van deze Captur is gestart in de Spaanse Renaultfabriek van Valladolid en geïnteresseerden kunnen de wagen nu al bestellen. De Belgische prijzen zijn binnenkort gekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content