Rolls-Royce boekt recordverkoop

Alain De Jong

De crisis treft niet iedereen. Zo realiseerde het luxemerk Rolls-Royce in 2022 een recordverkoop van meer dan 6.000 wagens.

Het zijn barre tijden met hoogoplopende kosten, zodat veel mensen stevig de broeksriem moeten aantrekken. Maar natuurlijk telt elke crisis ook winnaars en die blijven stevig spenderen. Zelfs meer dan ooit tevoren als we de verkoopresultaten van het luxemerk Rolls-Royce van het voorbije jaar bekijken.

Exclusiviteit verzekerd

Opvallend is de topscore van het Britse prestigemerk Rolls-Royce van de BMW Groep dat voor het eerst in zijn 118-jarige geschiedenis de kaap van 6.000 verkochte auto’s overschreed. In 2022 werden namelijk exact 6.021 voertuigen afgeleverd met een gemiddelde cataloguswaarde van liefst een half miljoen euro. Want ondanks de hogere verkoopvolumes blijft een Rolls-Royce nog altijd een zeer exclusieve wagen.

De Rolls-Royce Ghost.

Opmerkelijk is dat Rolls-Royce dit verkooprecord realiseerde in moeilijke omstandigheden: er was de crisis, de verkoop in China viel tegen en Rusland verdween vrijwel volledig als lucratieve afzetmarkt. In de productmix was de Cullinan SUV het populairste model, voor de Ghost. De meeste wagens werden in de Verenigde Staten geleverd.

Rolls-Royce ziet de toekomst verder rooskleurig in met de nakende lancering van de elektrische Spectre, die voor een nieuwe boost in de verkoop kan zorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content