Prodrive P25 is oude bekende

Prodrive brengt een oud rallykanon weer tot leven. De P25 is een zogenaamde restomod van de iconische Subaru Impreza WRX waarmee Colin McRae rallywereldkampioen werd.

Prodrive is het rallyteam dat in de jaren negentig tekende voor het ontwikkelen en het runnen van de Subaru Impreza WRX in de rallysport en behaalde daar ook mooie successen mee, met als kers op de taart drie wereldtitels met Colin McRae (1995), Richard Burns (2001) en Petter Solberg (2003). Dat gebeurde met de Subaru Impreza 22B STI, een beperkte reeks van 424 exemplaren van de berline die intussen tot een collector’s items uitgroeide gezien het behaalde palmares.

Daarom besloot Prodrive een eerbetoon aan deze iconische rallywagen te brengen met een speciale restomod. Die wijkt wel iets af van de originele auto aangezien als basis een tweedeursversie van de Impreza werd gebruikt en er onder de motorkap een 2,5 liter-motor goed voor 400 pk schuilt. Dat vermogen wordt nog altijd naar de vier wielen geleid, maar dit keer via een halfautomaat. De prestaties zijn onveranderd indrukwekkend met een spurt van 0 tot 100 km/u in ongeveer 3,5 seconden en een topsnelheid van zo’n 240 km/u.

De P25 gebruikt de tweedeursversie van de Impreza als basis.

Exclusief speelgoed

Daar bovenop zorgt een Akrapovic-uitlaatlijn voor een passende sound, ondergingen ook de ophanging en de remmen een upgrade, werd het gewicht beperkt tot 1.200 kg door gebruik van veel carbon onderdelen en prijkt er uiteraard weer een indrukwekkende spoiler op de koffer.

De benaming P25 slaat trouwens op ‘Prodrive’ en ‘25’, het aantal exemplaren dat van deze rallyreplica gemaakt zal worden. Geïnteresseerden mogen daar 460.000 Britse pond (ca. 535.000 euro) voor neertellen zodat de exclusiviteit verzekerd blijft. 

Er worden slechts 25 stuks van de Prodrive P25 gebouwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content