Porsche 911 GT3 R verzekert sensatie

Alain De Jong

Wie de Porsche 911 GT3 R toch een beetje mak vindt, kan nu de Rennsport-versie bestellen die extra vermogen en een zeer originele look biedt.

Terwijl de Porsche 911 GT3 RS een geweldige sportwagen is die ook op de openbare weg mag, is de 911 GT3 R nog een stuk extremer en enkel bestemd voor gebruik op een circuit. Maar blijkbaar mag zelfs die bolide nog een stuk ruiger en dus voorzag Porsche nog een iets heftigere Rennsport-versie, die de liefhebbers van het betere circuitwerk helemaal moet bekoren.

Exclusief speelgoed

Van deze bolide worden slechts 77 exemplaren geproduceerd die aan de ronde prijs van 951.000 euro het stuk verkocht worden. De Porsche 911 GT3 R Rennsport biedt wel enkele troeven zoals het hogere vermogen van 620 pk van de 4.2-liter zescilinder boxermotor of het aangepaste koetswerk met een enorme achterspoiler en spiegelcamera’s in plaats van traditionele exemplaren.

Met de sequentiële zesbak met aangepaste verhoudingen die een 20 km/u aan bijkomende topsnelheid oplevert, zal de 911 GT3 R Rennsport er zeker als een speer vandoor gaan. Maar enkel voor de fun, want deze variant voldoet daarmee niet meer aan de regels van de GT3-klasse en mag dus niet aan officiële competities deelnemen. Toch blijft de ‘Rennsport’ een leuk hebbeding voor de diehards.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content