Poppy komt naar je toe

Poppy verzoent de voordelen van een deelwagenplatform met de mogelijkheden van een klassiek autoverhuurbedrijf.
Gert Verhoeven

Poppy, het deelplatform van D’Ieteren, biedt twee vernieuwende diensten aan voor de verhuur op korte termijn.

Zo zal Poppy zijn gebruikers de mogelijkheid geven om ritten ruim vooraf in te plannen en er komt ook een service waarbij het voertuig op een vooraf afgesproken locatie wordt geleverd. Poppy was een van de pioniers van het zogenaamde free-floating principe. Hierbij wort een deelvoertuig binnen een bepaalde perimeter opgepikt of achtergelaten. Zo zijn er geen geijkte standplaatsen waar de deelwagentjes – zoals dat bijvoorbeeld met Cambio het geval is – altijd staan. Via de gps-tracker in de app vindt de gebruiker de beschikbare Poppy-auto makkelijk terug.

Niet tanken

Poppy biedt voortaan ook de mogelijkheid om een maand op voorhand een auto te boeken. Deze service zal beschikbaar zijn in Brussel, Antwerpen en op de nationale luchthaven. De wagens huren voor een langere tijd kan ook en het is geen probleem om ermee naar het buitenland te rijden. Na de gebruiksperiode kan men ze gewoon binnen de perimeter van de free floating (Poppy) zone achterlaten.

Poppy zet in op maximale flexibiliteit want de gebruiker mag tijdens zijn ontlening de reservatie verschillende keren verlengen zonder extra kosten. De totale leenbuurt kan tot maximaal 14 dagen worden uitgebreid. Omdat de brandstof in de kost van het voertuig is begrepen, hoeft de gebruiker de wagen niet vol te tanken bij teruggave.

Met deze aanpak komt Poppy resoluut in het vaarwater van de klassieke autoverhuurbedrijven waarbij mensen bijvoorbeeld een voertuig huren voor een hele vakantie. Het platform geeft wel mee dat hun aanbod goedkoper uitvalt dan dat van de klassieke autoverhuurders. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content