NIU met 100% elektrische scooters in Brussel

NIU met 100% elektrische scooters in Brussel © BELGA

Op het Salon van Brussel stelt het Chinese merk NIU zijn nieuwe elektrische scooters voor. Deze eenvoudige, degelijke en innovatieve modellen zijn uitermate geschikt voor gebruik in de stad.

Het scootermerk NIU werd opgericht door twee Chinese genieën die hun strepen al hebben verdiend, de ene bij Baidu (het Chinese Google) en de andere bij Microsoft. De modellen van NIU onderscheiden zich vooral door hun zeer modern en minimalistisch design. Ze maken gebruik van kwaliteitsvolle componenten zoals de Bosch 1800W motor en de Panasonic batterijen met een capaciteit van 29 Ah. Daarmee zetten ze prestaties neer te vergelijken met een traditionele 50cc scooter, met een topsnelheid van 45 km/u en vinnige acceleraties.

De troef van de NIU scooter is zijn verwijderbaar batterijpakket, dat zo dus ook eenvoudig binnenshuis (ook in een appartement) kan worden opgeladen, voor wie niet over een garage of een privéstaanplaats beschikt. Daarnaast is het eveneens mogelijk de scooter met batterij op te laden voor wie die mogelijkheid heeft. De NIU-scooters worden door de KSR Groep verkocht.(Belga)

Partner Content