Meer elektrische scooters in 2019

Meer elektrische scooters in 2019 © BELGA

De scooter is veruit het efficiëntste vervoermiddel om zich te verplaatsen in en rond de hedendaagse steden. Ook hier is een mooie toekomst weggelegd voor de elektrische varianten, zoals blijkt uit de onthulling van tal van nieuwe modellen op de recente salons.

De meest opvallende nieuwkomer is zonder twijfel de Vespa Elettrica. Dit is een 100% elektrisch model van het iconische Italiaanse merk dat de prestaties biedt van een traditionele 50cc scooter en een rijbereik van 100 kilometer voorlegt met zijn lithium-ion batterijen, die in 4 uur weer opgeladen kunnen worden. Deze Vespa Elettrica kan reeds online besteld worden en kost 6.500 euro.

Ook de Franse constructeur Peugeot ontwikkelde een elektrische versie van zijn scooter met drie wielen, de Metropolis. Voorlopig bestaat er nog enkel een studiemodel, maar de productieversie zou niet meer lang op zich laten wachten. Ook Kymco toont grote ambities met de 100% elektrische neo-retro modellen, Nive EV en Like EV. De Taiwanese constructeur bedacht een systeem met verwijderbare batterijen zodat de gebruikers nooit zonder stroom hoeven te vallen.

En tenslotte stelde het Franse Eccity in Parijs een concept van een driewieler met twee wielen achteraan voor. Dit voertuig zou daarmee een uitzonderlijke stabiliteit bieden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er aankomt op vlak van elektrische mobiliteit in dit segment.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content