Leapmotor lanceert guitige T03

Alain De Jong

Stellantis wil met de Leapmotor T03 een betaalbare, compacte elektrische wagen op de markt brengen, die in Europa wordt geproduceerd.

De groei van de markt van elektrische wagens zal zich de volgende jaren vooral afspelen in de lagere segmenten met betaalbare wagens voor het grote publiek. Op dat vlak woedt niet toevallig een hevige strijd tussen de verschillende merken en autogroepen. De strategieën zijn bepaald, de allianties gesloten en de nieuwe merken gelanceerd.

Zo sloot Stellantis, het moederbedrijf van onder andere Fiat, Opel, Peugeot en Citroën, een deal met het Chinese Leapmotor om diens modellen in Europa te verdelen en zelfs te produceren. Dankzij deze overeenkomst loopt weldra de T03 van de band in de Stellantis-fabriek in het Poolse Tychy. Nu wordt daar nog de Fiat 500 Hybrid geassembleerd, maar die productie stopt binnenkort. Naar verwachting zelfs dit jaar nog.

Prijzenkraker

De Leapmotor T03 heeft een elektromotor van 109 pk en een batterij van 36,5 kWh. Deze auto wordt zonder twijfel een sterke concurrent van de goedkoopste EV’s op de markt, zoals de Dacia Spring. Het prijskaartje is nog niet bekend, maar zit wellicht een stuk onder de 20.000 euro. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content