Leapmotor komt op Belgische markt

Alain De Jong

Stellantis lanceert het Chinese merk Leapmotor met twee elektrische modellen in Europa.

De Europese automerken vrezen de invasie van de Chinese constructeurs. Maar is dat wel nodig? De Stellantis autogroep (met de merken Citroën, Peugeot, Opel, Alfa Romeo, Jeep, …) toont aan dat het anders kan en gaat een alliantie aan met het Chinese Leapmotor. Stellantis wil de modellen van Leapmotor in Europa verdelen en zelfs hier bouwen.

Vanaf september 2024 hoopt Stellanties de Leapmotor T03 en C10 te verkopen in negen Europese landen, waaronder België. Dat zal grotendeels gebeuren via het bestaande Stellantis-netwerk. Aanvankelijk rekent men op een 200 Europese verkooppunten om dat tegen 2026 naar 500 dealers uit te breiden.

Zes modellen

Het gamma zal bij de lancering bestaan uit twee elektrische wagens en tegen 2027 al uitgroeien tot minstens zes modellen. De T03 is een compacte stadswagen vergelijkbaar met de Renault Twingo. Hij wordt in de Stellantis-fabriek in het Poolse Tychy gebouwd waar tot voor kort de Fiat 500 van de band liep. De aandrijving bestaat uit een elektromotor van 100 pk en een accu van 36,5 kWh met een rijbereik van 265 kilometer. Daarnaast is de C10 een ruime crossover met zeven zitplaatsen en de dimensies van de Volkswagen ID.4. De elektromotor produceert hier 231 pk, terwijl de accu van 69,9 kWh een WLTP-rijbereik van 420 kilometer oplevert.

Leapmotor maakte nog geen exacte prijzen bekend, maar liet al weten dat die zeer competitief zullen zijn. Een bekende strategie die we al bij de andere Chinese merken zagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content