Land Rover Defender Octa gaat extreem

Alain De Jong

Land Rover lanceert met de Octa de ruigste en krachtigste versie ooit van de Defender.

Geheel tegen de tijdsgeest in gaat Land Rover zijn Defender aanbieden met een zeer potente achtcilinder benzinemotor. Die moet de iconische terreinwagen naar nieuwe limieten stuwen. Is het een laatste zonde voor de komst van een volledig elektrische versie die er misschien in 2025 komt?

Octahedron

De naam Octa verwijst naar Octahedron, ook de achthoekige vorm van een diamant, het hardste materiaal op onze planeet. Deze Defender is dan ook echt op het hardere werk voorzien. Een belangrijk element hierbij is de 4,4 liter V8-biturbo. Land Rover leent die van partner BMW en de motor produceert wellicht ruim 500 pk. Dat zeer indrukwekkende vermogen moet hallucinante prestaties leveren. Maar exacte cijfers daarover zijn nog niet vrijgegeven.

Wel geweten is dat het hele concept van deze offroader volledig werd bijgeschaafd om uitzonderlijke prestaties op en naast de weg te verzekeren. Dat blijkt uit de technische oplossingen, zoals de reminstallatie van Brembo en de semi-actieve 6D-ophanging die in alle omstandigheden het koetswerk stabiel houdt.

De Land Rover Defender Octa wordt een kanjer van een offroader. De lancering komt later op het jaar, wellicht ter gelegenheid van de facelift van de Defender.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content