KIA EV9 is World Car of the Year

Alain De Jong

Een jury verkoos de elektrische KIA EV9 tot beste auto van het jaar. Ook andere elektrische modellen vielen in de prijzen.

Het is weer de tijd van de awards in de autosector. Onlangs is de Renault Scenic E-Tech Electric tot Europese Auto van het Jaar uitgeroepen. En nu werd ook de wereldwijde laureaat bekend: de KIA EV9 is de nieuwe World Car of the Year 2024. Dat verdict van een 100-koppige jury kwam er na verschillende eliminatiefasen.

Opmerkelijk – maar tegelijk niet verbazend door het grotere aanbod van nieuwe modellen – is het succes van de elektrische wagens in deze verkiezing. Zo werd de KIA EV9 niet alleen tot World Electric Car of the Year of de beste EV van 2024 verkozen, maar is hij ook de algemene winnaar van deze verkiezing.

De mooiste

Die trend zet zich verder met de Volvo EX30 die de prijs van World Urban Car of the Year of beste stadsauto in de wacht sleepte en de Hyundai Ioniq 5 N, bekroond tot World Performance Car of the Year of beste sportwagen. Zelfs de World Luxury Car of the Year heeft een elektrische winnaar: de BMW i5/5 Reeks, die zijn grote Duitse concurrent de Mercedes E Klasse aftroefde. De mooiste auto is dan weer de Toyota Prius die de trofee voor World Car Design of the Year verdiende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content