KGM hertekent Tivoli

De Tivoli krijgt een facelift en sluit qua design aan bij de recentere Torres.
Gert Verhoeven

KGM lanceert de vernieuwde Tivoli die tot voor kort een SsangYong-merkembleem droeg. De Tivoli neemt het design van de recent gelanceerde Torres over.  

KGM wil zich profileren als SUV-merk en vernieuwt de bestaande Tivoli en de Grand Tivoli. Beide modellen zijn op onze markt erg populair omwille van hun aantrekkelijke prijs en de diversiteit qua aandrijvingen. Dankzij de scherpe prijzen is het een van de weinige alternatieven voor de Dacia Duster. Net als die Duster vallen de Tivoli-modellen ook en vooral bij privékopers in de smaak. In het lanceringsjaar 2016 werd de Tivoli niet toevallig verkozen tot VAB Gezinswagen van het Jaar. Een jaar later viel de Grand Tivoli dezelfde eer te beurt.

Naar aanleiding van de overname door KGM, werd dit succesvolle model hertekend en het resultaat daarvan wordt vooral duidelijk door de nieuwe neus. Zo komt er een sportief ogende bumper, aangepaste koplampen en designelementen die optisch naadloos aansluiten bij het design dat al op de grotere Torres werd geïntroduceerd.

Toonaangevend

Binnenin werd het dashboard onderhanden genomen met nieuwe ventilatiemonden, andere bekledingsmaterialen en aanraakgevoelige bedieningspanelen. Het tellercluster is voortaan volledig digitaal en er komt hedendaagse connectiviteit dankzij Apple Carplay of Android Auto. Met een koffervolume van 720 liter is de Grand Tivoli nog altijd toonaangevend in zijn segment.

Qua aandrijving voorziet KGM de bekende 1.5 turbo benzinemotor die 163 pk levert. Er komt ook een 135 pk sterke afgeleide die fiscaal interessanter is. Een Tivoli is beschikbaar vanaf 17.400 euro. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content