Jeep Wagoneer S is elektrische crossover

Alain De Jong

Ook Jeep ziet de toekomst volledig elektrisch met onder andere de nieuwe Wagoneer S.

De Stellantis autogroep zet de elektrificatie volop in en dat betekent dat de nieuwe modellen van Jeep aan de stekker gaan. De Avenger beet de spits af en krijgt binnenkort het gezelschap van de Wagoneer S aan de laadpaal. De ruime en statige, elektrische SUV maakt gebruik van het nieuwe STLA Large Platform dat weldra dienst zal doen voor veel ruime, elektrische modellen van het concern.

De officiële lancering van de Jeep Wagoneer S is gepland voor het najaar, maar nu al lekten de eerste beelden uit. Die tonen een fraaie SUV met robuuste en strakke trekken, nog geaccentueerd door de scherpe lichtblokken en de aflopende daklijn die eindigt in een zeer grote achterspoiler die sportieve prestaties suggereert.

Snelle SUV

Dat kan kloppen want eerder deelde Jeep mee dat de topversie van de Wagoneer S door een 600 pk sterke elektromotor wordt aangedreven. Daarmee lukt de spurt tot 100 km/u in slechts 3,5 seconden. Tegelijkertijd zou het accupakket een genereus rijbereik verzekeren. Op de exacte specificaties is het nog enkele maanden wachten, maar noteer alvast dat het STLA Large Platform accu’s van 85 tot 118 kWh herbergt, waarmee de actieradius kan oplopen tot 800 kilometer in het meest gunstige geval.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content