Jeep Renegade viert tien jaar

De Jeep Renegade mag na een update zijn succesvolle carrière verderzetten.

Jeep is het offroad-automerk bij uitstek met de iconische Wrangler als groot uithangbord. Die uit de kluiten gewassen terreinwagen raakt overal door en is vooral geschikt voor utilitair gebruik op en naast de gebaande wegen. In onze contreien – en zeker in een stedelijke omgeving – is hij echter buitenmaats, vrij gulzig en intussen ook politiek incorrect. Maar het Jeep-gamma bevat ook enkele modellen op Europees formaat, zoals de Renegade.


Die Renegade heeft nog altijd de stoere look van zijn grotere broers, maar biedt tegelijkertijd afmetingen van compacte crossovers die bij ons de laatste jaren zeer populair werden. Vandaar zijn lange en succesvolle carrière. En die is nog niet ten einde want voor zijn tiende verjaardag krijgt de Renegade een update om er weer enkele jaren tegenaan te kunnen.


Digitaal dashboard

Die opfrisbeurt levert subtiele uiterlijke retouches op en vooral een nieuw, digitaal dashboard met dubbele schermen: één voor de bestuurder en een centraal display met aanraakfunctie voor het infotainmentsysteem. Hierbij is ook een draadloze connectie met Apple CarPlay en Android Auto plus een HD-beeld voor de achteruitrijcamera voorzien.


Op vlak van connectiviteit is de Jeep Renegade zo weer helemaal bij de tijd. Op technisch vlak verandert evenmin veel. Voor de aandrijvingen is er keuze tussen de mild hybride E-Hybrid en de plug-inhybride 4XE. En om de Jeep-sfeer optimaal te beleven, is er ook een Trailhawk-versie leverbaar die het avontuurlijke karakter van de Renegade extra in de verf zet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content