Jeep Gladiator is pickup

19/11/18 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:26

Bron: Belga

Jeep lanceert een nieuwe vierdeurs pick-up op basis van de Wrangler. De naam Gladiator verwijst naar een model uit de jaren '60.

Jeep Gladiator is pickup

Jeep Gladiator is pickup © BELGA

Bij ons is een pick-up vooral een vrijetijdsvoertuig dat door een beperkte groep van liefhebbers wordt gebruikt. Maar in Amerika en vele Aziatische landen is dit een zeer populair model en het werkpaard bij uitstek. Vandaar dat ook Jeep nog eens uitpakt met zo'n terreinwagen met laadbak.

Deze Gladiator gebruikt de technische basis van de bekende vierdeurs Wrangler, waarvan hij ook het concept en de algemene trekken overneemt. Zo kunnen eveneens de deuren en het dak verwijderd worden. Uiteraard heeft de achterpartij een eigen voorkomen. In de eerste plaats door de 1.524 mm lange laadbak, maar ook door het eigen design voor de achterbumper.

Voor de aandrijving zal er keuze zijn uit twee versies van een 3.6 V6-motor: op benzine met 286 pk en op diesel met 263 pk. Hiermee kan de Gladiator een lading van 725 kg vervoeren en een last van 3.470 kg trekken. De pick-up heeft vierwielaandrijving en vergrendelbare differentiëlen. De Jeep Gladiator wordt eind deze maand voorgesteld op de Los Angeles Auto Show.(Belga)

Onze partners