Hyundai lanceert i30 N Project C

Hyundai lanceert i30 N Project C © belga

Hyundai ontwikkelde een lichtere en verlaagde versie van zijn sportieve i30 N. De onthulling gebeurt in september op het Autosalon van Frankfurt.

Deze Hyundai i30 N Project C is een upgrade van de 275 pk-versie van de sportiefste variant van de hatchback. De hoofdletter ‘C’ verwijst naar de high performance-testbaan van het merk in het Koreaanse Namyang, de zogenaamde ‘Area C’. Op die piste zag destijds het N-gamma van het merk het levenslicht, wat intussen al leidde tot een hele reeks modellen met de N-badge.

De aanpassingen op vlak van design en setup moeten nog meer rijplezier opleveren. De specifieke uitrusting omvat onder andere nieuwe materialen, zoals met koolstofvezel versterkte kunststoffen en nieuwe 19-duims velgen die zo uit de autosport lijken te komen. Dat alles moet de i30 N Project C merkelijk lichter maken dan de standaardversie. En wie lichter zegt, zegt natuurlijk ook nog vinniger en directer. Extra aerodynamische upgrades maken het plaatje compleet.

De Hyundai i30 N Project C beleeft zijn officiële wereldpremière volgende maand op de IAA in Frankfurt. De productie wordt strikt beperkt tot 600 exemplaren voor de Europese markt.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content