Hybride MG3 wordt budgetauto

press release

MG maakt faam met zijn geëlektrificeerd gamma dat weldra wordt uitgebreid met een betaalbare, kleine hybride auto.

MG is een iconisch Engels sportwagenmerk dat recent in handen kwam van SAIC Motor. Die Chinese autogroep zorgde voor een herlancering met een nieuw gamma dat aanvankelijk vooral uit geëlektrificeerde crossovers bestond. Binnenkort wordt de link met de sportieve roots weer in de verf gezet met de snelle elektrische Cyberster.

Maar daarnaast wil MG ook een breed publiek bereiken met een nieuw budgetvriendelijk model met een hybride aandrijflijn. Deze MG3 wordt 26 februari op het Autosalon van Genève voorgesteld. Dan volgen meer details over dit nieuwe instapmodel en wordt wellicht een prijs bekendgemaakt. Maar nu al benadrukt de constructeur dat deze MG3 een echte prijskraker wordt bij de hatchbacks in het B-segment.

Zelfopladende hybride

Wellicht wordt voor de aandrijving een zelfopladend hybride systeem dat een 1.5 liter benzinemotor combineert met een elektromotor en een accu van een goede 2 kWh. De voorlopig getoonde schetsen tonen naast het strakgelijnde koetswerk ook een interieur in de typische MG-huisstijl met een afgevlakt stuurwiel, twee displays op het dashboard en een draaiknop op de middenconsole die misschien verwijst naar een automatische transmissie. Meer nieuws volgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content