Garmin Overlander, de allround GPS

Garmin heeft gedacht aan liefhebbers van avontuurlijke autoreizen met de Outlander, de nieuwe “off-road” GPS, die binnenkort beschikbaar zal zijn en precies 699,99 euro zal kosten.

Dit nieuwe robuuste en veelzijdige Garmin Overlander navigatiesysteem biedt routebegeleiding voor Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Afrika. Het systeem biedt ook de Tracks4Africa-kaarten die een gedetailleerd overzicht en aandachtspunten voor het hele Afrikaanse continent te bieden.

Wanneer het asfalt stopt kan u volgens de Amerikaanse fabrikant eenvoudig overschakelen naar de offroad modus dankzij gedetailleerde kaarten met topografische data. Een ander kenmerk van de Overlander is dat hij de overrijhoeken meet en een kompas, hoogtemeter en barometer integreert om u door moeilijk terrein te loodsen. Hij heeft een ingebouwde lithium-ion batterij (3 uur autonomie) waarmee u hem zelfs buiten het voertuig kunt gebruiken.

Het beschikt over een 7inch aanraakscherm en 64GB intern geheugen voor het downloaden van extra kaarten. Het toestel monteer je op een magnetische houder die ook een stroomvoorziening biedt. De unit wordt ook geleverd met een zuignap en een ‘RAM-mount’ adapter.

De satellietontvangst is tevens compatibel met het Amerikaanse GPS-signaal, maar ook met Glonass (Russisch) en Galileo (Europees). Alle kaart- en software-updates gebeuren rechtstreeks via wifi zodat het toestel niet op een computer moet worden aangesloten.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content