Ford prijst elektrische Explorer

Alain De Jong

Ford breidt zijn elektrisch gamma uit met een ruime crossover met een rijbereik van meer dan 600 kilometer. De prijs? Vanaf 44.950 euro.

Ook Ford zet de elektrificatie van zijn gamma verder. De volgende maanden en jaren zijn er verschillende nieuwe EV’s aangekondigd. Binnenkort zit de Explorer eveneens in de EV-familie van het merk. Dit is een ruime crossover op basis van de ID.4 van Volkswagen. Ford werkt daar tegenwoordig nauw mee samen voor de ontwikkeling van zijn modellen.

Noteer echter dat de Ford Explorer meer is dan een VW ID.4 voorzien van andere logo’s. Deze wagen kreeg door aanpassingen een echte eigen identiteit. Onder andere aan de ophanging is stevig gesleuteld om een specifieke rijdynamiek eigen aan het merk te realiseren.

De Ford Explorer heeft twee uitrustingsniveaus in combinatie met drie aandrijfversies. Het aanbod bestaat uit de naamloze basisuitvoering die 44.950 euro kost en de hogere Premium-versie. Beide modellen worden standaard geleverd als RWD Standard Range met een elektromotor van 170 pk. Die drijft de achteras aan en een accu van 52 kWh. Alleen zal deze configuratie nog niet meteen beschikbaar zijn na de lancering.

Vierwielaandrijving

Het eerst leverbare model van de Ford Explorer op onze markt is de RWD Extended Range met een elektromotor op de achteras van 286 pk en een accu van 77 kWh. Daarmee is een rijbereik van 572 km mogelijk voor de Premium-versie die 52.650 euro kost en zelfs 602 km voor basisversie die voor 48.950 euro van eigenaar verandert.

Verder is de Explorer ook verkrijgbaar als Dual Motor met vierwielaandrijving. Dan komt er nog een elektromotor bij op de vooras. Het vermogen stijgt meteen tot 340 pk. Met een iets grotere accu van 79 kWh is een rijbereik van maximaal 566 km haalbaar. De basisprijs van de Ford Explorer Dual Motor bedraagt 60.950 euro.

De Ford Explorer verschijnt deze zomer in de Belgische showrooms en dan worden ook de eerste exemplaren geleverd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content