Ford Kuga krijgt nieuwe prijs

Ford heeft de Kuga bijgewerkt en de nieuwe versie herken je aan de horizontale ledstrip vooraan.
Gert Verhoeven

De Ford Kuga krijgt na vier jaar een opfrisbeurt. Ford geeft ook details vrij over de beschikbare motoren en de prijs.

De vernieuwde Kuga heeft even op zich laten wachten, want zustermodel Fusion dat in de Verenigde Staten wordt verkocht, onderging al ruim een jaar geleden een update op die thuismarkt. De gang van zaken illustreert de moeilijke situatie van de constructeur op onze Europese markt want ook de elektrische Explorer loopt aanzienlijk vertraging op. Dat model maakt gebruik van de elektrische MEB-architectuur van Volkswagen-ID. en had al bijna een half jaar in de toonzaal moeten staan.

Potig

De Kuga is een volledig eigen Fordproduct en de vernieuwde versie is meteen herkenbaar aan de nieuwe bumpers en de hertekende koplampen met ledtechnologie. Een ledstrip over de volledige breedte van de wagen verbindt de twee lichtunits. Deze midsize SUV kreeg ook een nieuw interieur waar het digitale dashboard in het oog springt. Onder de motorkap voorziet Ford in hoofdzaak potige benzinemotoren, al dan niet geflankeerd door elektrische bijstand in de vorm van een hybride aandrijving. Een zelfontbrander wordt niet langer aangeboden en ook een echte instapversie met de 1.0 Ecoboost benzinemotor is niet voorzien. De goedkoopste Kuga heeft de 1.5 liter grote Ecoboost motor op benzine onder de motorkap.

Deze versie is 150 pk sterk, wordt aangedreven op de vooras en kost 38.705 euro. De overige versies hebben de 2.5 liter grote, hybride benzine-aandrijving met 180 pk die vanaf 42.830 euro beschikbaar is. Er is ook een plug-inhybride variant met 2.5 benzinemotor (243 pk) die je minstens 45.375 euro kost. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content