Volgens Extinction Rebellion werden minstens 100 activisten opgepakt.

Bij de ingangen van het Autosalon werd de grote politie-aanwezigheid meteen duidelijk. Bezoekers met rugzakken werden ook systematisch gefouilleerd.

Aan de hoofdingang kropen enkele activisten iets na de middag al op een constructie met autoreclame om er hun eigen spandoeken over te hangen. 'Stop CO2 emissions' viel er te lezen.

Binnen in de paleizen van Brussels Expo gingen de acties vanaf 13 uur van start. Activisten kropen in wagens om er speeches te geven, terwijl anderen in lippenstift boodschappen op de autoruiten schrijven of zich vastketenen aan het stuur van de auto's. Bij Peugeot werden er zelfs enkele wagens beklad met vals bloed.

Lees verder onder de foto's

Extinction Rebellion verstoort Autosalon met tientallen acties, Belga Image
Extinction Rebellion verstoort Autosalon met tientallen acties © Belga Image
Extinction Rebellion verstoort Autosalon met tientallen acties, Belga Image
Extinction Rebellion verstoort Autosalon met tientallen acties © Belga Image

Wanneer een actie plaatsvond, probeerden de bewakingsagenten van het salon deze met mobiele wanden af te schermen, maar dat trok soms nog meer aandacht.

Er waren acties gepland tot 16 uur, wanneer Extinction Rebellion een grote slotactie wil houden.

Op Parking C werden er ook valse parkeerboetes onder de ruiten van de wagens gestoken met daarop een anti-autoboodschap.

Met de vele acties wil de radicale klimaatgroep naar eigen zeggen de leugens van de auto-industrie aan de kaak stellen.

Volgens Extinction Rebellion werden minstens 100 activisten opgepakt.Bij de ingangen van het Autosalon werd de grote politie-aanwezigheid meteen duidelijk. Bezoekers met rugzakken werden ook systematisch gefouilleerd. Aan de hoofdingang kropen enkele activisten iets na de middag al op een constructie met autoreclame om er hun eigen spandoeken over te hangen. 'Stop CO2 emissions' viel er te lezen. Binnen in de paleizen van Brussels Expo gingen de acties vanaf 13 uur van start. Activisten kropen in wagens om er speeches te geven, terwijl anderen in lippenstift boodschappen op de autoruiten schrijven of zich vastketenen aan het stuur van de auto's. Bij Peugeot werden er zelfs enkele wagens beklad met vals bloed.Lees verder onder de foto'sWanneer een actie plaatsvond, probeerden de bewakingsagenten van het salon deze met mobiele wanden af te schermen, maar dat trok soms nog meer aandacht. Er waren acties gepland tot 16 uur, wanneer Extinction Rebellion een grote slotactie wil houden. Op Parking C werden er ook valse parkeerboetes onder de ruiten van de wagens gestoken met daarop een anti-autoboodschap. Met de vele acties wil de radicale klimaatgroep naar eigen zeggen de leugens van de auto-industrie aan de kaak stellen.