BYD lanceert Shark pick-up

Alain De Jong

De Chinese constructeur Build Your Dreams breidt zijn aanbod verder uit met een uit de kluiten gewassen pick-up met een plug-inhybride aandrijving.

Build Your Dreams – kortweg BYD – is een van de nieuwe Chinese constructeurs op de internationale markt. Op korte tijd werd een uitgebreid gamma gelanceerd dat ook bij ons goed scoort. Nu komt BYD met een potige pick-up. Deze BYD Shark combineert een 1,5 liter turbobenzinemotor met twee elektromotoren, één op elke as zodat meteen vierwielaandrijving beschikbaar is. Dankzij het systeemvermogen van meer dan 430 pk lukt de sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 5,7 seconden en ligt de topsnelheid op160 km/u. Dat zijn meer dan degelijke prestaties voor een pick-up.

100 km elektrisch

Met de accu van 30 kWh is het mogelijk ongeveer 100 kilometer volledig elektrisch te rijden, terwijl het totale rijbereik met een volle benzinetank tot meer dan 840 kilometer oploopt volgens de constructeur. De BYD Shark is 5,46 meter lang, kan 2,5 ton trekken en heeft een laadbak met een volume van 1.450 liter waarin 835 kilogram aan goederen kan.

Misschien komt het design van BYD Shark bekend voor, want deze pick-up lijkt inderdaad zeer sterk op de Ford F-150 Lightning, die gelijkaardige lichtsignaturen met doorlopende ledstroken voor- en achteraan heeft. Het is geweten dat Chinese merken hun hand niet omdraaien voor flagrant kopieerwerk.

In het interieur vallen de grote digitale schermen op. Het centrale exemplaar voor het infotainmentsysteem kan naar goede BYD-traditie roteren naar een staande of liggende positie.

In een eerste fase komt de BYD Shark in Mexico op de markt en zakt daarna wellicht ook snel af naar de Verenigde Staten. Een verscheping naar Europa staat voorlopig nog niet op het programma van de Chinese constructeur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content