Bezoekersrecord voor ‘klein’ Autosalon: constructeurs blikken tevreden terug (video)

Op deze laatste dag van het autosalon maken constructeurs de balans op en die is opvallend goed.

Bijna overal klinkt het dat het aantal bezoekers op de standen én het aantal uitgeschreven offertes veel hoger ligt dan bij het vorige ‘klein’ salon. Het zou zelfs het beste jaar zijn sinds de economische crisis zeven jaar geleden, klinkt hiet in VTM Nieuws.

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

De afgelopen dagen trokken ruim 435.000 mensen naar het 95e Brusselse autosalon. Organisator Febiac had vooraf gehoopt op goed 400.000 bezoekers voor het zogenaamde “klein” autosalon. Het gaat om een absoluut bezoekersrecord. Ook de vakbeurs Truck&Transport en het salon Dream Cars trokken meer bezoekers dan ooit tevoren.

Truck&Transport trok 35.500 bezoekers, meer dan 5 pct meer dan in 2015, en op Dream Cars, tijdens de laatste drie dagen van het salon, kwamen 48.000 mensen af. Febiac meldt in zijn communiqué dat het “met veel plezier vaststelt hoezeer het Belgische publiek gehecht blijft aan de mobiliteitsproducten en -diensten die zij en haar leden vertegenwoordigen”.

Daarnaast verheugt de federatie zich ook over de “grote aandacht” van de politieke wereld “aan schone voertuigen en de nieuwste geconnecteerde diensten”. Het 95e autosalon van Brussel is een “klein” autosalon dat zich naast de vrijetijdsvoertuigen en motorfietsen ook richtte op lichte bedrijfsvoertuigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content