Beherman voert Geely-bestelwagens in

Beherman zal deze elektrische SuperVan vanaf eind 2024 in België op de markt brengen.
Gert Verhoeven

Beherman kennen we als invoerder van destijds Mazda, Saab en in een recenter verleden Mitsubishi. De groep gaat nu ook Farizon bestelwagens invoeren op de Benelux-markt.

Beherman heeft pas bekendgemaakt dat het nog dit jaar een gamma elektrische bestelwagens van Chinese origine op de Benelux-markt gaat verdelen. De invoerder heeft expertise op dit terrein. De invoeractiviteiten van de Mitsubishi personenwagens werden enkele jaren geleden weliswaar gestaakt, maar Beherman bleef actief met de bestelwagens van Mitsubishi (Fuso) en heeft ook de Piaggio Porter bestelwagens in zijn portfolio.

Daar komt straks de SuperVAN bij, een elektrische bestelwagen van het Chinese merk Farizon. Farizon zit onder de vleugels van de Chinese automotive gigant Geely. Ook dat is geen onbekende meer want Geely heeft belangen in Mercedes, Volvo, Polestar, Lynk & Co, Smart en Lotus.

Beperkt

De bestelwagen biedt niet enkel een futuristisch uiterlijk, maar pakt ook uit met een koetswerk zonder B-stijl zodat er een erg grote zijdelingse toegang ontstaat. Verder is de laaddrempel slechts 55 cm hoog, wat uniek is binnen dit segment. Afhankelijk van de gekozen versie beschikt de SuperVAN over een laadruimte van 6,7 tot 12,6 m3. 

Deze bestelwagen bestaat in een korte en een lange versie en er komt ook een pick-up met misschien een opbouw op maat. De bestelwagen is exclusief elektrisch en mikt op gebruik voor de zogenaamde last mile deliveries in een stedelijke omgeving. Daar blijven de absolute afstanden beperkt, maar is een emissievrij voertuig dikwijls wenselijk. De maximale toegelaten massa ligt onder de 3,5 ton wat betekent dat elke bestuurder met een rijbewijs B er mee op pad kan. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content