Autosalon schiet stevig uit de startblokken

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Het was meteen drummen op de eerste dag van het Autosalon van Brussel. Tussen de bezoekers hielden ook inspecteurs van de FOD Economie een oogje in het zeil.

Na de persdag dinsdag en de officiële inhuldiging door koning Filip woensdag gingen donderdag ook voor het grote publiek de deuren van het 92e Autosalon van Brussel open. En het was meteen drummen: volgens het VTM-nieuws telde het salon op de eerste dag meteen 18.627 bezoekers, een stijging van net geen 4 procent in vergelijking met 2013. Dat was, zoals steeds in de onpare jaren, een salon voor Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en tweewielers. Het vorige ‘groot salon’ in 2012 lokte op de eerste dag circa 18.000 bezoekers.

Inspectie

Tussen de bezoekers op de eerste salondag liepen ook inspecteurs van de FOD Economie. Zij werden uitgestuurd om te controleren of de automerken zich houden aan de regels.

En die zijn zeer streng: zo moeten bijvoorbeeld rentevoeten van leningen duidelijk zijn aangeduid en mogen de constructeurs niet sjoemelen met het verbruik van een auto. Dealers die niet in orde zijn met de wetgeving, riskeren een boete die kan oplopen tot maar liefst 100.000 euro.

11 dagen

Het Autosalon van Brussel loopt nog tot en met zondag 26 januari, dagelijks van 10 tot 19 uur. Vanavond, maandag 20 en vrijdag 24 januari zijn er ook nocturnes tot 22 uur. Organisator Febiac rekent op minstens 600.000 bezoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content