Audi met exclusief afscheidsnummer

Audi neemt afscheid van de hypersportieve RS Avant met een speciale reeks.

Ook Audi zet de elektrificatie volledig in en dat betekent dat de focus de volgende jaren volledig ligt op 100 % elektrische, batterij-aangedreven modellen en dat de laatste sportieve bolides met een verbrandingsmotor aan het einde van hun carrière komen. Zo ook de RS6 Avant die wel een mooie exit krijgt in de vorm van een beperkte, speciale reeks van 660 exemplaren.

Als basis werd de RS 6 Avant Performance gebruikt en de inspiratie voor de is opgedaan bij de succesvolle Audi 90 IMSA GTO racewagen uit 1989. Als koetswerkkleur kunnen de eigenaars, die voor hun RS6 Avant GT 192.500 euro exclusief btw neertellen, kiezen uit Arkona White, Nardo Grey of Mythos Black.

Krachtig en razendsnel

Naast de opvallende (optionele) decoratie onderging de Audi RS 6 Avant GT nog enkele aanpassingen om dit hoge prijskaartje te verantwoorden. Naast de carbon motorkap moeten hertekende bumpers, diffusor en de dubbele dakvleugel voor een verbeterde stroomlijn zorgen en 22-duimsvelgen met sportrubbers en koolstofkeramische remmen verzekeren een optimaal rijgedrag.

Onder de motorkap schuilt de bekende 4 liter V8-turbo die 630 pk en 850 Nm produceert, waarmee de spurt 0 naar 100 km/u in 3,3 seconden lukt en de topsnelheid tot 305 km/u oploopt. De eerste eigenaars krijgen hun exemplaar van de Audi RS 6 Avant GT in de tweede helft van 2024.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content