Zopas vonden nog testritten plaats met de laatste prototypes van de e-tron vooraleer de productie start op de befaamde Pikes Peak in Colorado. Het eerste 100% elektrische voertuig van Audi pakt uit met tal van technologische innovaties, zoals intelligente remenergierecuperatie.

Maar de e-tron levert ook een resem interessante praktische oplossingen, die bovendien de veiligheid verhogen, zoals de camera's die de achteruitkijkspiegels vervangen. Dit concept draagt in de eerste plaats bij tot de uitstekende stroomlijn van de SUV (Cx 0,28) door de kleine camera's die zich op de flanken bevinden, met een steun die met technieken afkomstig uit de luchtvaart werden geprofileerd. Wellicht staan deze camera's op de optielijst bij de e-tron. Over de prijs ervan is nog niets bekend.

Het beeld wordt weergegeven op een LED HD-scherm tussen het dashboard en de deur. Audi belooft een zeer duidelijk beeld van wat er zich achter de wagen afspeelt, met drie verschillende voorstellingen, naargelang de omstandigheden: een panoramisch beeld op de autosnelweg, een beeld in de bocht, en een ingezoomd zijdelings beeld tijdens parkeermanoeuvres.(Belga)

Zopas vonden nog testritten plaats met de laatste prototypes van de e-tron vooraleer de productie start op de befaamde Pikes Peak in Colorado. Het eerste 100% elektrische voertuig van Audi pakt uit met tal van technologische innovaties, zoals intelligente remenergierecuperatie.Maar de e-tron levert ook een resem interessante praktische oplossingen, die bovendien de veiligheid verhogen, zoals de camera's die de achteruitkijkspiegels vervangen. Dit concept draagt in de eerste plaats bij tot de uitstekende stroomlijn van de SUV (Cx 0,28) door de kleine camera's die zich op de flanken bevinden, met een steun die met technieken afkomstig uit de luchtvaart werden geprofileerd. Wellicht staan deze camera's op de optielijst bij de e-tron. Over de prijs ervan is nog niets bekend.Het beeld wordt weergegeven op een LED HD-scherm tussen het dashboard en de deur. Audi belooft een zeer duidelijk beeld van wat er zich achter de wagen afspeelt, met drie verschillende voorstellingen, naargelang de omstandigheden: een panoramisch beeld op de autosnelweg, een beeld in de bocht, en een ingezoomd zijdelings beeld tijdens parkeermanoeuvres.(Belga)