Arco-coöperanten gaan in het verweer

De coöperanten van Arco overwegen juridische stappen. Ze voelen zich bedrogen en hebben een advcoatenkantoor geraadpleegd.

Arco-coöperanten hebben de voorbije dagen informatie ingewonnen over juridische sancties nu ze hun inleg in Arco, de financiële arm van het ACW, dreigen te verliezen. Advieskantoor Deminor, consumentenorganisatie Test-Aankoop, advocatenkantoor SQ Law van Geert Lenssens en de belangenvereniging Dolor gaan na of zo’n actie zin heeft. Dat schrijft De Tijd.

Dinsdag raakte bekend dat de staatsgarantie voor de coöperanten op de helling staat. De auditeur bij de Raad van State stelt voor ze te schrappen.

Volgens De Tijd viseren de misnoegde coöperanten niet zozeer de waarborgregeling, maar hebben ze het vooral gemunt op de manier waarop de bankiers van Belfius en haar voorlopers en VDK Spaarbank de effecten aan de man hebben gebracht.

‘Zonder risico’

“Tientallen coöperanten namen daarover contact op met ons”, zegt Erik Bomans, managing partner van Deminor. “En er zijn wel aanwijzingen dat de informatie die ze kregen bij het aanbieden van de coöperatieve aandelen nogal beknopt was. Ook zijn er termen gebruikt als ‘zonder risico’. Coöperanten zeggen ons dat ze niet begrepen hadden dat ze een risicovolle aandeleninvestering hadden. We vinden het de moeite dat te onderzoeken.”

Ook Test-Aankoop werd gecontacteerd en zegt de zaak net als advocaat Lenssens te onderzoeken. Bij Dolor zouden zich 500 coöperanten gemeld hebben. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content