‘Antwerpse zaken optillen tot nationale events is storend’ (Van Peel)

Marc Van Peel komt nog eens terug op zijn vernietigende uithaal naar Bart De Wever.

De Antwerpse schepen Marc Van Peel was afgelopen zaterdag in De Standaard scherp voor zijn burgemeester Bart De Wever. Van Peel ergert zich aan het ‘populistisch taalgebruik’ van De Wever en hoopt dat die bij de verkiezingen volgend jaar ‘op zijn bek gaat’.

Van Peel wijt zijn uitspraak aan zijn eigen ‘verkiezingsmodus’, maar benadrukt in De Zevende Dag op één nog eens dat zijn kritiek betrekking heeft op De Wever als N-VA-voorzitter en niet als burgemeester van Antwerpen. ‘Ik kan dat onderscheid maken, en De Wever kan dat ook.’

Volgens Van Peel heeft De Wever de combinatie van burgemeester en voorzitter ‘zwaar onderschat’ en zou hij beter aftreden als N-VA-voorzitter omdat de Antwerpse coalitie onder druk komt te staan.

‘Lokale zaken worden nationale events’

De schepen voor de Haven vindt dat de functies van burgemeester en nationaal partijvoorzitter niet combineerbaar zijn vooral omdat lokale zaken steeds weer tot nationaal nieuws worden gebombardeerd en dat is storend.

‘Heel Vlaanderen discussieert tegenwoordig mee over onze Sinksenfoor of de Antwerpse besparingen. Dat komt natuurlijk door de figuur van Bart De Wever. De ene wil hem zien slagen, de andere wil hem zien falen.’

Niettemin stelt Van Peel dat de relaties binnen de Antwerpse coalitie niet verziekt zijn: ‘Op Antwerps niveau is er in de coalitie geen probleem; wij hebben samen al heel wat watertjes doorzwommen. De sfeer is goed.’ (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content