Antwerpen start ‘kliklijn’ tegen nieuwjaarsfooien

Vuilzak © BELGA

In Antwerpen mogen vuilnismannen- en vrouwen niet langer aanbellen bij inwoners voor een nieuwjaarsfooi. Indien ze dit wel doen, kan een sanctie volgen.

De stad Antwerpen wil niet dat vuilnismannen en -vrouwen nog aanbellen bij inwoners voor nieuwjaarsfooien. In het verleden werd die traditie in Antwerpen oogluikend toegelaten, maar nu wordt gedreigd met sancties. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen.

De Antwerpse ombudsvrouw Karla Blomme roept Antwerpenaren op om het haar te melden als mensen van de dienst Stadsreiniging voor de deur staan om nieuwjaarsgeld te vragen.

Postbode mag wel fooi ontvangen

Schepen van Stadsreiniging Philip Heylen (CD&V) stelt dat elke klacht zal worden onderzocht en dat de betrokkene een sanctie riskeert.

Ook veel postbodes doen overigens nog een “nieuwjaarsronde”. Dat mag wel nog, zo blijkt. “Dit is een gewoonte die al decennialang wordt toegepast. Het is een uiting van de band tussen een postbode en een bewoner. Dit moet dus zeker kunnen, zolang de bewoner het geld uit vrije beweging geeft”, zegt Fred Lens, woordvoerder van bpost, in Gazet Van Antwerpen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content