Antwerpen: ‘Oppositie brengt politie systematisch in diskrediet’

Bart De Wever © Belga

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat weten dat hij het betreurt dat “de oppositie elke nuance overboord gooit om onze politiediensten systematisch in diskrediet te brengen”, in een reactie op de kritiek die Groen en sp.a eerder op de dag uitten op enkele incidenten waarbij de Antwerpse lokale politie volgens betrokkenen veel te hardhandig zou hebben opgetreden.

De Wever herhaalt bij monde van zijn woordvoerder dat de korpsleiding van de Antwerpse politie “een absolute nultolerantie” hanteert tegenover racisme en dat klachten in dat opzicht met strikte objectiviteit behandeld worden. “De laatste jaren zijn op die vlakken enorme stappen vooruit gezet”, stelt Johan Vermant. “Zeker in stressvolle tijden, zoals de afgelopen maanden met de terreurdreiging, verwachten wij trouwens van politiemensen dat ze altijd beleefd en respectvol zijn. De korpschef heeft daar recent nog een interne richtlijn voor gepubliceerd, mee op vraag van de burgemeester.”

Eerder op de dag vroeg oppositiepartij Groen een absolute nultolerantie voor geweld en racisme bij de politie.

‘Politiemensen moeten weten dat er sowieso tuchtstraffen op volgen. En klokkenluiders binnen het korps moeten anonimiteit gegarandeerd krijgen’, zei Wouter Van Besien.

Aanleiding was een hardhandig optreden van de ordediensten afgelopen weekend in een café op Antwerpen-Noord.

Vorige week was ook Stubru-dj Faisal al het slachtoffer van politiegeweld.

0 TO 100 REAL QUICK:Zondag zijn we (mijn vriendin en ik) naar het Antwerps Sportpaleis afgezakt voor de Kevin Hart…

Posted by Faisal Chatar on Wednesday, February 3, 2016

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content