Antwerpen bouwt vuilnisophaling af met 80 procent

Over tien jaar moeten de Antwerpenaars het grootste deel van hun afval zelf naar een sorteerstraat brengen. Het stadsbestuur wil de ophaling aan huis met 80 procent terugschroeven.

Over tien jaar zal tachtig procent van het huishoudelijk afval in Antwerpen niet meer aan huis worden opgehaald door een vuilniswagen. De bewoners zullen hun afval zelf naar een sorteerstraat wegbrengen. Dat heeft het stadsbestuur beslist,schrijft Gazet van Antwerpen.

In de wijk Dam en op Linkeroever wordt in 2015 gestart met dit project. Na Dam en Linkeroever wil Antwerps schepen van Stads- en Buurtonderhoud Philip Heylen (CD&V) het systeem uitbreiden naar een wijk in een district en een wijk in de binnenstad.

230 sorteerstraten

“Het gaat dan al snel om duizenden gezinnen”, zegt Heylen. “Met deze eerste uitbreiding zou dus tot dertig procent van het huishoudelijk afval al worden opgehaald via de sorteerstraten. Bij een goede evaluatie gaan we het invoeren in de rest van de stad.”

Negentig procent van de bewoners zal dan op maximum 150 meter van een sorteerstraat wonen. Om dit te realiseren komen er ongeveer 230 sorteerstraten bij, een investering van 22 miljoen euro. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content