Amper treinen in Wallonië, hinder in Vlaanderen

© BELGA

In Wallonië rijden er zo goed als geen treinen door de staking. In Vlaanderen worden de lijnen bediend, al is er wel hinder.

Het spoorverkeer is in Wallonië maandagochtend zo goed als onderbroken door de staking van de Franstalige vakbonden bij het spoor. In Vlaanderen is er hinder, maar alle lijnen worden wel bediend. Dat meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

In Wallonië reed maandagochtend één trein, tussen Luxemburg en Namen, zegt woordvoerster Nathalie Pierard. Er zijn stakingsposten opgezet in Flemalle, Renaix, Châtelet, Vorst, Charleroi-Zuid en Mariembourg. “Zoals gisteren gaan we proberen pendelbussen in te zetten” om gestrande reizigers te helpen.

“In Vlaanderen is er slechts sporadische hinder, omdat we de regeling van bepaalde lijnen net zoals de vorige dagen hebben aangepast”, aldus Bart Crols. “Zo rijden de treinen tussen Antwerpen en Charleroi maar tot Brussel en worden de treinen naar Luik en Eupen gestopt in Leuven.” De woordvoerder voegt nog toe dat het nog te vroeg is om de exacte impact op de vijfde dag van de stakingsactie in te schatten, en dat de reizigers zich best goed informeren vooraleer ze naar het station gaan.

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) betreurt de wilde stakingen bij NMBS. ‘Dit is tegen het protocol’, stelde hij in VTM Nieuws. Hij vindt dat de stakers effectief een boete moeten krijgen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content