Albanese gevangenen in filmstijl ontsnapt uit Dendermonde

© Belga

Twee Albanezen zijn woensdagavond laat kunnen ontsnappen uit de gevangenis van Dendermonde.

Twee Albanezen zijn woensdagavond net voor middernacht kunnen ontsnappen uit de gevangenis van Dendermonde. Ze slaagden erin om hun tralies door te zagen en lieten zich via aan elkaar geknoopte lakens vanuit hun cel uit de eerste verdieping naar beneden zakken. Ze klommen op eigen kracht over de buitenste gevangenismuur, waarna het alarm afging.

Er zijn geen aanwijzingen dat er hulp van buitenaf werd geboden en er werd ook geen geweld gebruikt bij de ontsnapping, meldt het Dendermondse parket.

Berucht
Het gaat om een 33-jarige man die beschuldigd wordt van diefstal met braak, en een 30-jarige die opgesloten was voor valsheid in geschrifte en bendevorming.

“De twee zaten allebei in voorhechtenis en één van de twee zat tevens in de fase van strafuitvoering van een gevangenisstraf van vier jaar. De twee zijn zeer goed gekend bij het parket voor georganiseerde zware diefstallen,” zei parketwoordvoerder Renzo Ottoy.

De ontsnapten staan geseind en worden actief opgespoord door verschillende politiediensten van het land. De politie verspreidt mogelijk donderdagnamiddag een opsporingsbericht van de twee.

Geweld
Bijna vijf jaar geleden, op 19 augustus 2006, ontsnapten 28 gedetineerden nadat twee gevangenen hun celdeur openbraken. Ze hielden drie cipiers onder dwang en openden de cellen voor de andere gevangenen. Van de 28 ontsnapte gevangenen werden er 26 terug opgespoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content