Actrice Daniele Watts ‘voor prostituee aangezien en opgepakt’

Daniele Watts en Brian James Lucas © Instagram
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

De Amerikaanse actrice Daniele Watts is korte tijd opgepakt door de politie van Los Angeles. Volgens Watts, die bij haar partner was, dachten de agenten dat ze een prostituee was.

Watts, die onder andere acteerde in de film Django Unchained en de series Weeds en How I Met Your Mother, schrijft op haar Facebookpagina dat ze in de wijk Studio City geboeid werd en hardhandig in een politiewagen gegooid ‘omdat ze weigerde toe te geven dat ze iets verkeerds had gedaan door affectie te tonen, volledig gekleed, op een openbare plaats’. Ze deelde ook een foto waarop ze aan het huilen is

Ook Watts’ partner Brian James Lucas doet het verhaal op zijn Facebookpagina: ‘Uit de vragen van de agent bleek dat hij een blanke man en een zwarte vrouw met een shortje zag en er dan maar meteen van uitging dat we een hoer en een klant waren. Ik gaf mijn identiteitskaart omdat ik wist da we niets verkeerd deden, maar Daniele wilde de hare niet geven omdat ze vond dat de agenten het recht niet hadden.’

Toen de agenten doorhadden dat ze verkeerd waren, lieten ze Watts meteen weer vrij.

‘Terwijl ik op de achterbank van de politiewagen zat, herinnerde ik mij de talloze keren dat mijn vader gefrustreerd of vernederd door de politie thuiskwam hoewel hij niets had misdaan,’ aldus de Afro-Amerikaanse actrice.

De Los Angeles Police Department bevestigde aan nieuwszender ABC7 dat Watts werd opgepakt na een telefoontje, maar wilde verder geen commentaar kwijt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content