ACOD-topman schoffeert Joodse gemeenschap

© Belga

In een mail aan het tijdschrift Joods Actueel dreigt algemeen secretaris van ACOD Onderwijs Hugo Deckers ermee onthullingen te doen over “de situatie van Joodse scholen in Antwerpen”.

Deckers uitte zijn dreigement naar eigen zeggen omwille van de beslissing van Israël om snel nieuwe nederzettingen te bouwen op de Westelijke Jordaanoever, nadat Palestina maandag het Unesco-lidmaatschap had verworven. Joods Actueel spreekt van “anti-zionistisch antisemitisme” en vindt het dreigement getuigen van “weinig kennis van zaken over het verschil tussen een religie en een nationaliteit”.

“Als dit de reactie is, zal ik graag als vakbondsleider van ACOD de situatie van Joodse scholen in Antwerpen ook eens in de actualiteit brengen. Ik vrees dat jullie nog gaan schrikken”, is het letterlijke

dreigement zoals het naar de redactie van Joods Actueel werd gestuurd.

Deckers bevestigt aan Belga dat hij de mail stuurde, maar wil desgevraagd niet verder ingaan op de onthullingen waar hij mee dreigt.

Joods Actueel is in ieder geval niet te spreken over de uitlatingen. “De Joden in ons land hebben geen enkele invloed op de situatie in het Midden-Oosten”, luidt het in een officiële reactie. “Hen afdreigen omwille van hun religie is zelfs strafbaar.”

Het Forum der Joodse Organisaties heeft de zaak inmiddels overgemaakt aan de Vlaamse regering. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content