ABVV en ACLVB reageren gematigd positief

© Belga

Het ABVV en de liberale vakbond ACLVB reageren gematigd positief op het bereikte begrotingsakkoord.

ABVV-topman Rudy De Leeuw erkent dat het bereikte begrotingsakkoord de koopkracht van de burgers spaart, maar vindt toch dat de regering “de kans gemist heeft om de begroting een stuk rechtvaardiger te maken”.

“Er wordt geen rijkentaks ingevoerd, er komt geen minimumbelasting op de vennootschappen en er wordt bespaard en beknibbeld op de openbare diensten. Ik zou een oproep willen doen om niet verder te besparen op de openbaren diensten en om een sereen eindeloopbaandebat te hebben, zowel in de openbare sector als in de privé”, zo verklaarde De Leeuw.

Liberale vakbond ACLVB

De liberale vakbond ACLVB vindt het goed dat de regering met het bereikte begrotingsakkoord het tekort kan terugdringen tot 2,8 procent. De vakbond wil de regering wel strikt aan haar belofte houden dat de maatregelen niet ten koste zullen gaan van de koopkracht van de burgers.

De regering Di Rupo maakt zich sterk dat de begrotingsinspanning van 2,5 miljard euro niet zal wegen op de koopkracht van de burgers of op de concurrentiekracht van onze bedrijven. Aangezien er niet geraakt wordt aan de notionele intrestaftrek en er ook geen minimumbelasting voor bedrijven komt, lijkt het tweede deel van die bewering voor het ACLVB best plausibel. Maar volgens de liberale vakbond heeft men voor de burgers wél een en ander in petto “indien de conjunctuur in juli mocht tegenvallen of als de kaasschaafmethode onvoldoende is”. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content