Koen Meulenaere

Aad de Mos

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

“De voorspellingen van Aad de Mos blijven sensationeel.”

Gelukkig zijn er ook een paar zekerheden in het leven. Weer in de krant: ‘Aad de Mos stapt op bij Kavala.’ Dit kan echt niemand verzinnen: ‘Aad de Mos is na twee maanden alweer vertrokken bij de Griekse club Kavala. De Hagenaar besloot zijn contract in te leveren na een meningsverschil met de voorzitter. Na de bekeruitschakeling en de nederlaag tegen Ergotelis wilde De Mos veertien spelers ontslaan. De voorzitter weigerde dit, waarna De Mos opstapte.’

Pas vorige week stond Aad in ditzelfde blad te pronken voor een zonovergoten Egeïsche Zee. Een reportage overgenomen uit Voetbal International. Kavala is een typisch Grieks stadje: ‘De zeelucht vermengt zich met de geur van olijfolie, knoflook en brandende souvlaki. In de kleine tavernes drommen oude mannen samen om te roken en een kaartje te leggen.’ Ha, dat Griekenland, heeft iemand het ooit mooier bezongen dan de Zangeres zonder Naam en Imca Marina?

We volgen nu een training onder leiding van De Mos. Achtereenvolgens krijgt hij het aan de stok met de terreinknecht (de Stavros, zoals in Lilly en Marleen), zijn fysio’s (worden naar huis gestuurd), de ballenjongens (stokslagen), zijn keeper (een vliegenvanger), zijn verdedigers (luilakken), zijn middenvelders (geen positiespel), en zijn aanvallers (strijkijzers met een extreme vorm van myopie). De Braziliaanse vedette Denilson is niet komen opdagen, hij is al eerder uit de kern gezwierd. De Mos raakt ook handgemeen met zijn libero die weigert om vijftien rondjes straftraining af te werken.

‘Het leven van een coach in Griekenland is onzeker’, vertrouwt Aad na afloop de onthutste verslaggever toe. ‘Nu ben ik de koning, morgen sta ik misschien op straat.’

De voorspellingen van Aad de Mos blijven sensationeel. Wij kijken ongeduldig uit naar zijn pronostiek voor het komende WK in Zuid-Afrika. Daar gaan we grof geld mee verdienen.

(Koen Meulenaere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content