600 banen erbij in Zaventem

Meer passagiers, maar relatief ook meer low-cost passagiers. © belgaimage

Het aantal passagiers dat via Brussels Airport reist, is met ongeveer 6.000 per dag, of ongeveer 5 procent, toegenomen. Dat leidt tot hogere tewerkstelling.

Brussels Airport beleeft een topjaar. Het Laatste Nieuws en De Morgen publiceren de cijfers.

Van januari tot en met juli ontving de nationale luchthaven 12,2 miljoen passagiers. “Het ziet er stilaan naar uit dat we voor het eerst in 14 jaar zullen afklokken op 20 miljoen passagiers of meer”, zegt woordvoerster Nathalie Van Impe. Dat zou een toename met 900.000 passagiers betekenen tegenover vorig jaar, wat volgens transporteconoom Eddy Van de Voorde zeker 600 banen oplevert.

Aan het begin van spectaculaire groei stond de komst van lagekostenmaatschappij Ryanair eind februari. De Ieren ontketenden een prijzenoorlog, het aanbod op de luchthaven breidde uit zich en een nieuwe lading klanten ontdekte Brussels Airport, zo schrijven de kranten.

Volgens een studie van het Centre for Aviation (CAPA) blijkt overigens dat vier op de tien vliegtickets in België tegen lowcosttarieven worden aangeboden. In 2011 was dat nog maar een kwart. (Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content