200 Belgen gestrand in Miami

© VTM

Zo’n 200 Belgen zitten momenteel vast op de luchthaven van Miami. De vlucht naar Brussel moest normaal 24 uur geleden al opgestegen zijn, maar er zijn problemen met het vliegtuig.

De ongeveer 200 Belgische toeristen die zondagochtend rond 10 uur met 24 uur vertraging hadden moeten landen op de luchthaven van Zaventem, zitten nog altijd vast in Miami. Dat bevestigt de woordvoerder van Jetair, Hans Vanhaelemeesch.

De reparatie van hun vliegtuig, een Boeing 767, is niet gelukt. “We zijn nu alle opties aan het bekijken”, zegt de woordvoerder. Maar het is niet bekend wanneer de toeristen dan wel naar huis zullen kunnen.

Het Nieuwsblad berichtte in zijn zondagseditie over het onfortuinlijke lot van de Belgen in Miami. Volgens de krant kende het bewuste toestel van Jetair de afgelopen maanden al verschillende technische problemen: de voorbije drie maanden waren er elf zware vertragingen.

De passagiers reageren boos in de krant wegens een gebrek aan communicatie vanwege de touroperator. Jetair van zijn kant verontschuldigt zich. “De Amerikaanse wetgeving belet ons tot bij de passagiers te komen in de luchthaven”, luidt het in Het Nieuwsblad. “Wij schieten tekort in die zin dat we niet de service kunnen bieden die we elders wel leveren. We gaan de passagiers zeker op de juiste manier compenseren”, zegt Vanhaelemeesch aan Belga. (Belga/JH)

Bekijk hier de video van VTM Nieuws:

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content