200.000 dollar voor een toespraak van Timothy Geithner

© Reuters

Dat ex-politici een aardig centje kunnen bijverdienen met spreekbeurten, ondervindt ook Timothy Geithner.

Dat ex-politici en -topmanagers een aardig centje kunnen bijverdienen door spreekbeurten te geven, ondervindt ook Timothy Geithner. De vroegere Amerikaanse minister van Financiën heeft aan drie recente uiteenzettingen een slordige 400.000 dollar (circa 310.000 euro) overgehouden.

Dat schrijft de vooraanstaande zakenkrant Financial Times.

Voor een toespraak op een conferentie van Deutsche Bank in het Verenigd Koninkrijk streek Geithner vorige maand zo’n 200.000 dollar (155.000 euro) op. De voormalige minister was in april en mei ook te gast op de jaarvergaderingen van de private equity-bedrijven Blackstone en Warburg Pincus. De uiteenzettingen die hij daar gaf, leverden hem telkens 100.000 dollar op.

Geithner was van januari 2009 tot januari 2013 minister van Financiën onder president Barack Obama. Daarvoor was hij voorzitter van de Federale Bank van New York. Hij lag ook aan de basis van het reddingsplan voor de banken in 2008.

Geitnher vormt echter geen uitzondering. Vele ex-politici verdienen nu grof geld als professionele sprekers. Volgens de FT hebben de Amerikaanse oud-president Bill Clinton en de Britse oud-premier Tony Blair daarmee al ettelijke miljoenen opgestreken. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content