‘Voor de grap’

© Mario Tama / Getty Images

Honderden auto’s schuiven aan bij het Dodger Stadium, Los Angeles. Tot 6000 mensen kunnen er dagelijks worden getest op covid-19. Het is de grootste testsite van de stad en de enige die openbleef toen op 1 juni alle andere testcentra tijdelijk sloten.

De mensen op de foto geven geen gehoor aan president Donald Trump. Die zei eerder dat de Verenigde Staten beter zouden stoppen met testen op het coronavirus, want dan zouden de cijfers laag liggen. ‘Een grap’, susten medewerkers. Veel valt er nochtans niet te lachen in de VS. ‘We vliegen stuurloos af op een catastrofale en onhoudbare situatie’, zei Lina Hidalgo, prefect van Harris County in Texas. Die staat wordt de voorbije dagen, net als andere zuidelijke staten, hard getroffen. In Houston, hoofdplaats van Harris County, dreigen de ziekenhuizen vol te raken. Reizigers uit Florida die naar New York reizen, moeten twee weken in quarantaine. Volgens de krant The Washington Post zijn al minstens 124.000 Amerikanen bezweken aan corona en werden minstens 2.548.000 mensen besmet.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content