Verzet in Nederland

© ROBIN VAN LONKHUIJSEN / BELGA IMAGE

Een demonstratie van de actiegroep Nederland in Verzet, afgelopen zondag in Amsterdam, heeft tot een harde confrontatie met de politie geleid.

De demonstratie, die gericht was tegen de verlenging van de lockdown in Nederland tot 9 februari, vond plaats op het Museumplein. Hoewel de samenkomst op die plek verboden was, werd ze bijgewoond door ongeveer tweeduizend manifestanten. Volgens de politie was een tweehonderdtal betogers ‘uit op confrontatie’. Een aantal relschoppers bekogelde de agenten met stenen, een van hen ging een politiepaard te lijf met een ploertendoder, een verboden wapen. Het paard raakte gewond, net als een aantal demonstraten. Behalve de man met het verboden wapen werden nog veertien andere relschoppers opgepakt wegens openlijke geweldpleging.

Nederland in Verzet plant nog acht andere demonstraties. De volgende zou volgens de Facebookpagina van de actiegroep plaatsvinden op 24 januari in Eindhoven.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content