Maandag 4 oktober.

De man die het voorbije anderhalf jaar een aantal bejaarden en kinderen in Brusselse ziekenhuizen verkrachtte, wordt opgepakt.

Dinsdag 5 oktober.

Sinds de Belgische introductie van de erectiestimulerende pil Viagra in september ’98, hebben al 80.000 landgenoten het middel gebruikt.

Woensdag 6 oktober.

De voorzitter van de Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn stelt aan de NMBS voor om het regionaal spoorvervoer aan De Lijn over te dragen.

– In Lombardsijde komt een gezin van vijf mensen om in een brand.

Donderdag 7 oktober.

Onbekenden hebben een maand geleden een tiental geweren van de rijkswacht in Laken gestolen. Vermoedelijk hadden de daders een medeplichtige bij de rijkswacht.

– In Brussel bevestigt het hof van Beroep de straf van Farid Melouk, hoofdverdachte in het GIA-proces. Melouk krijgt negen jaar celstraf voor bendevorming, verboden wapenbezit en poging tot moord op een rijkswachter.

– Voormalig premier Jean-Luc Dehaene wordt voorzitter van SAIL, tot voor kort bekend onder de naam Flanders Language Valley.

– De politie rolt een netwerk op van Slovaakse mensensmokkelaars die vrouwen naar België lokten om ze hier in de prostitutie aan het werk te zetten.

– Een kleuterschool in Wetteren sluit tijdelijk de deuren nadat er zich vijf gevallen van hersenvliesontsteking hebben voorgedaan. Twee kinderen moeten in het ziekenhuis blijven.

– Het schepencollege van Antwerpen wordt het eens over de decentralisatie van het bestuur. De districtsraden zullen rechtstreeks verkozen worden en meer bevoegdheden krijgen.

– Minister van Mobiliteit Isabelle Durant (Ecolo) wil korte metten maken met partijpolitieke benoemingen in de raad van bestuur van de NMBS.

– De kabinetschef van minister van Leefmilieu en Landbouw Vera Dua (Agalev) wordt beschuldigd van belangenvermenging bij de financiering van het Vlaams Milieurapport (MIRA) waarvan hij projectleider was.

– Minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten (VLD) denkt eraan het toelatingsexamen voor artsen en tandartsen uit te stellen tot na de eerste kandidatuur. Er worden momenteel in Vlaanderen te weinig tandartsen opgeleid.

Vrijdag 8 oktober.

Banksys, dat de kaartlezers levert voor de SIS-kaarten, kan niet garanderen dat de kaart bestand is tegen de millenniumbug.

Zaterdag 9 oktober.

De Belgische vrouw die een maand geleden in Ecuador door Colombiaanse terroristen werd gekidnapt, wordt vrijgelaten.

– Journalist Louis De Lentdecker overlijdt op 75-jarige leeftijd. Hij was vooral bekend als verslaggever van assisenprocessen en als de auteur van een aantal boeken.

– De Belgische film Rosie krijgt drie Plateauprijzen op het filmfestival van Gent.

– Minister van Justitie Marc Verwilghen (VLD) werkt aan een wetsontwerp dat het mogelijk moet maken om computerhackers te bestraffen met een celstraf tot vijf jaar.

– Het Gemeentekrediet wordt Dexia Bank. In de vernieuwde bank zullen steden en gemeenten, die tot nu de meerderheid hadden, een heel stuk aan invloed in de bank verliezen.

Zondag 10 oktober.

De open dag bij het dierenvernietigingsbedrijf Rendac lokt verscheidene duizenden bezoekers. ( zie p. 40)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content