Maandag 16 augustus.

Nationaal wielerkampioen Ludo Dierckxsens wordt door de Belgische wielerbond geschorst voor zes maanden, nadat hij had bekend doping te hebben gebruikt.

Lokeren-coach Willy Reynders wordt na de tweede speeldag van de nieuwe competitie ontslagen. Meteen het eerste trainersontslag in de hoogste klasse dit seizoen.

Dinsdag 17 augustus.

Biljarter Frédéric Caudron wordt in Colombia wereldkampioen driebanden. In de finale verslaat hij de Zweed Torbjörn Blomdahl.

Woensdag 18 augustus.

Bedrijfsleider Stefaan Pelgrims van het reisbureau Interservice Tours in Hoegaarden verdwijnt met tientallen miljoenen van zijn vennootschap naar het buitenland. Hij laat honderden gedupeerde vakantiegangers achter.

– Vlaams minister van Mobiliteit Steve Stevaert (SP) wil vrachtwagens tijdens de spitsuren een definitief inhaalverbod opleggen op drukke autowegen met twee rijstroken. ( zie ook p. 10)

– De politie van Antwerpen heeft een bende opgerold die al ruim een jaar namaakvuilniszakken op de markt bracht. De bende liet de zakken maken tegen twintig centiemen per stuk en verkocht ze voor dertig frank per stuk. Per maand verkocht ze zo’n twintigduizend stuks.

Donderdag 19 augustus.

De belastinginspectie vordert 375 miljoen frank van Dominique De Clerck, de jongste zoon van textielmagnaat Roger De Clerck. Dat schrijft de Financieel-Economische Tijd. De Clerck zou de fiscus hebben misleid bij de aankoop van een kasteel in Galmaarden.

– België schenkt 36 miljoen frank voor noodhulp aan Congo. Dat kondigen minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel (PRL) en staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans (Agalev) aan.

– Twee Belgische bergbeklimmers komen om het leven in de Franse Alpen.

– Het Nederlandse ALF-commando De Rode Haan eist de aanslag op die een week eerder tegen een McDonald’s-restaurant in Merksem werd gepleegd. In een brief aan de VRT-nieuwsredactie kondigt het ALF nog meer acties aan.

Vrijdag 20 augustus.

De katholieke onderwijskoepel vraagt haar scholen om geen ongelovige leerkrachten aan te nemen. Het ministerie van Onderwijs dreigde eerder dat vrije scholen het salaris van hun leraars zelf moeten betalen als ze ongelovigen weigeren. ( zie ook p. 30)

– België mag geen nucleair materiaal naar Pakistan uitvoeren, omdat dat land weigert het verdrag tegen de verspreiding van kernwapens te ondertekenen. Staatssecretaris Olivier Deleuze (Ecolo) trekt de exportlicentie in die eerder door Elio Di Rupo (PS) was toegekend. ( zie ook p. 29)

– Artsen laten hun patiënten vaak antibiotica slikken tegen ziekten die niet met antibiotica kunnen worden genezen.

Zaterdag 21 augustus.

De Vlaamse Media Maatschappij lanceert zijn tweede radiostation, Radio Mango. Net zoals TopRadio maakt Mango gebruik van verschillende lokale frequenties in Vlaanderen.

Zondag 22 augustus.

Het Antwerps Centraal Station wordt enkele uren ontruimd nadat winkeldieven er een verdacht pakje hebben achtergelaten. Het blijkt loos alarm.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content