Maandag 9 augustus.

Scheidsrechter Armand Ancion verontschuldigt zich openlijk voor zijn ondermaatse leiding tijdens de wedstrijd Westerlo-Genk op de eerste speeldag van de nieuwe voetbalcompetitie.

Dinsdag 10 augustus.

Verschillende Brusselse en Vlaams-Brabantse gemeenten worden getroffen door wateroverlast na een hevig onweer.

ù Ruim een derde van de uitwijzingen van uitgeprocedeerde asielzoekers door de rijkswacht mislukt omdat de vluchtelingen te veel weerstand bieden.

Donderdag 12 augustus.

Bondsprocureur Lut Wille vordert zes maanden schorsing voor wielrenner Ludo Dierckxsens, die in de Ronde van Frankrijk bekende dat hij eerder doping had gebruikt. Dierckxsens dreigt ook zijn ritzege in de Tour te verliezen.

ù Anderlecht-voetballer Enzo Scifo krijgt na een operatie aan de schouder een klaplong en dient een tijdlang te worden beademd. De Lokerse speler Brima Kanu, bij wie ook complicaties optreden na een operatie, overlijdt dezelfde dag.

Vrijdag 13 augustus.

De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent beveelt de vrijlating van drie uitgeprocedeerde vluchtelingen die al vijf maanden in een gesloten centrum in Brugge zitten. Volgens een nieuwe wet mogen asielzoekers niet langer dan vijf maanden worden opgesloten.

ù BBL, Fortis en KBC kondigen een verhoging van de hypotheekrente aan. Het gaat al om de vierde stijging sinds februari.

ù Op het strand van Zeebrugge wordt een enorme zandsculptuur onthuld, die een scène uit het Romeinse rijk uitbeeldt. Een zestigtal beeldhouwers werkten mee aan de sculptuur.

ù In Luik wordt een 65-jarige vrouw doodgebeten door haar hond, een Argentijnse dog. Dat ras, familie van de pitbull, staat gecatalogiseerd als gevaarlijk. Het is niet duidelijk waarom de hond plots agressief werd.

ù De jaarlijkse Dodentocht in Bornem telt een recordaantal van 6.644 deelnemers.

Zaterdag 14 augustus.

Het Luikse parket-generaal vraagt de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Patrick Moriau (PS), die eerder al werd verhoord in het onderzoek naar illegale partijfinanciering van de Franstalige socialisten.

ù In Bogaarden bij Halle schiet een man van 21 met zijn jachtgeweer naar een groep kinderen van een scoutsvereniging. Vijf kinderen en één begeleider worden geraakt door hagelbolletjes. De schutter wordt opgepakt.

ù Tal van ziekenhuizen voeren bij bevallingen meer onderzoeken uit dan nodig is, met de bedoeling om hogere facturen te kunnen uitschrijven. Dat blijkt uit een studie van het Onafhankelijk Ziekenfonds.

ù In Doornik worden driehonderd huizen zwaar beschadigd door hevige windvlagen. In Ronse is er wateroverlast. Door een blikseminslag in Sint-Pieters-Leeuw worden de uitzendingen van de VRT tijdelijk onderbroken.

Zondag 15 augustus.

Het driedaagse muziekfestival Marktrock in Leuven lokt een kwart miljoen bezoekers. In totaal treden 88 groepen op, verspreid over vijf podia in de binnenstad.

ù De grote Van Dyck-tentoonstelling in het Antwerpen sluit zijn deuren. Zo’n 310.000 mensen bezochten de expositie.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content