Toch even dat campinggevoel

Poetins jaarlijkse kampeertrip is ondertussen een klassieker in het genre. Waar hij vroeger in bloot bovenlijf over de steppen galoppeerde of met machtsvertoon een vis harpoeneerde, koos de president dit jaar voor de Russische taiga. Daarbij zoekt hij steevast het gezelschap op van Sergej Sjojgoe, naast een ervaren kampeerder ook de Russische minister van Defensie.

Gezeten in een soort sneeuwtank scheurde het tweetal door de Siberische sneeuw. Die ongein werd onderbroken voor een typisch Russische picknick met sjasjlik, salade en worst. Voor de gelegenheid droeg het tweetal dit jaar matchende beige sneeuwpakken.

Voor Poetin zijn uitjes dezer dagen zeldzaam. Uit vrees voor covid-19 verbleef hij het afgelopen jaar vooral in zijn ambtswoning net buiten Moskou, waar bezoekers twee weken in quarantaine moesten voor ze de baas te spreken kregen. Ondanks het succes van het Spoetnikvaccin heeft de president zich nog niet laten vaccineren.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content