‘Tip voor onze huwelijksgasten’

© BELGAIMAGE
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Welke band hebt u met dit werk?

Florent Van Aubel: Ik heb op het punt gestaan om het te kopen. Vorige zomer wandelde ik met mijn vriendin over de zeedijk in Knokke. We stapten een kunstgalerie binnen en waren meteen verliefd op dit werk. Patrick Rubinstein maakt Op-Art, kunst met een optische illusie. Naargelang van je standpunt zie je een andere afbeelding. Ik vond het jeugdig, fris en interessant.

Waarom hebt u het niet gekocht?

Van Aubel: We vonden het uiteindelijk net iets te prijzig. Jammer, want ik denk af en toe nog aan die Rubinstein. We trouwen in de zomer: bij dezen weten onze huwelijksgasten wat ze ons cadeau kunnen doen. (lacht) Ik hou van kunst die de toeschouwer vastgrijpt, die meteen iets bij je losmaakt zodra je het ziet. Patrick Rubinstein schijnt niet zo’n bekende kunstenaar te zijn: ik heb rondgevraagd bij mensen die er iets van kennen. Dat maakt het nog aantrekkelijker. Liever iets wat je zelf ontdekt dan de platgetreden paden volgen.

OP-ART Patrick Rubinstein - Lady Brigitte Bardot (2021)
OP-ART Patrick Rubinstein – Lady Brigitte Bardot (2021)
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content