Tip van de week – Podium – The Black-Yellow-Red Trilogy NTGent, Gent

© Fred-Debrock
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Luk Perceval is de man van de marathons. In 1997 vertimmerde hij met hulp van Tom Lanoye de koningstragedies van Shakespeare tot het acht uur durende stuk Ten Oorlog. Anno 2022 presenteert Perceval TheBlack – Yellow – Red Trilogy. Deze vijf uur durende marathon toont de rampen die ons land hebben getekend. De ruggengraat is niet de taal maar een snookertafel. In Black, dat inzoomt op de koloniale periode, hangen lianen en een regenmachine boven de tafel. In Yellow, over de collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog, is die tafel een podium voor vaandeldragers. In Red, dat zich afspeelt op 22 maart 2016, is de tafel gebroken en omgeven door stofwolken. Frank Focketyn, Bert Luppes, Lien Wildemeersch en Chris Thys maken van Black, Yellow, Red geweldig theater over het geweld dat België pleegde en incasseerde.

13.11

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content